Universiteit Leiden

nl en

Internationaal Privaatrecht

De sectie Internationaal Privaatrecht (IPR) verzorgt in Leiden het onderwijs en het onderzoek op het terrein van het internationaal privaatrecht.

Internationaal Privaatrecht

Iedere staat heeft zijn eigen privaatrecht en zijn eigen rechterlijke macht. In onze wereld, met zo’n 195 staten, levert dat vragen op in internationale gevallen. Welk van die rechtsstelsels is van toepassing op een bepaalde internationale rechtsverhouding, bijvoorbeeld een internationale koopovereenkomst of een internationaal huwelijk? Welke rechter is bevoegd om over een bepaald internationaal geschil te oordelen? Heeft een uitspraak van de rechter van de ene staat ook betekenis in een andere staat? Dit zijn de vragen waar het internationaal privaatrecht (IPR) zich mee bezighoudt.

De sectie IPR

Binnen de Leidse faculteit verzorgt de sectie Internationaal Privaatrecht onderwijs over IPR in de bachelor- en de masteropleiding, en daarnaast ook in de advanced-masteropleiding ‘International Civil and Commercial Law’. In 2016 start het nieuwe bachelorvak ‘VIPR’ (Vergelijkend en Internationaal Privaatrecht). Het onderzoek van de sectie IPR maakt deel uit van het facultaire onderzoeksprogramma ‘Coherent Privaatrecht’.

De sectie IPR bestaat uit prof. mr. S.J. Schaafsma, mevr. mr. dr. L.M. van Bochove, mevr. mr. dr. E.S. Pannebakker LLM, mevr. mr. dr. L.F.A. Steffens, de heer mr. D.G.J. Althoff  en mevr. I.M. Gonzalez.  

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.