Logo Universiteit Leiden.

nl en

Lezingen

Recht en Literatuur heeft zich ten doel gesteld om ieder jaar een programma te organiseren waarin de verschillende lezingen op elkaar voortbouwen. Daartoe wordt het programma opgedeeld in een aantal reeksen met een eigen thematiek en samenhang.

Lezingenreeksen

Recht en Literatuur biedt nu jaarlijks een nieuw programma aan, waarin diversiteit in de thematieken en benaderingswijzen wordt beoogd. Recht en Literatuur hoopt dat te bereiken door gespecialiseerde gastsprekers van verschillende universiteiten en faculteiten aan te trekken.

Lezingenreeks: Recht en tragedie 2018/2019

Ineke Sluiter geeft het startsein voor de lezingenreeks Recht en tragedie met de eerste lezing op 21 september 2018. De lezingenreeks is opgezet door Timo Slootweg en Claudia Bouteligier.

Lezingenreeks: Recht en Existentialisme in Filosofie en Literatuur 2018/2019

Sinds januari 2018 heeft Recht en Literatuur een samenwerking met het Juridische PAO Leiden. De eerste leergang in het kader van het juridisch postacademisch onderwijs gaat in het collegejaar 2018/2019 van start.

Lezingenreeks: Utopieën en dystopieën in recht en literatuur 2017/2018

In het collegejaar 2017/2018 is een tweede lezingenreeks van start gegaan: Utopieën en dystopieën in recht en literatuur. Deze lezingenreeks is opgezet door Michael Klos en Gelijn Molier. Tegelijkertijd ging in oktober 2017 een alumnireeks ‘Recht, Literatuur en Existentialisme’ van start aan de Campus Den Haag. Bouteligier en Slootweg herhalen hier de lezingenreeks uit het collegejaar 2016/2017.

Lezingenreeks: Recht, Literatuur en Existentialisme 2016/2017

In het collegejaar 2016/2017 is de lezingenreeks: Recht, Literatuur en Existentialisme opgezet en gegeven door Claudia Bouteligier en Timo Slootweg.

Doelgroep

Studenten in zowel de bachelor- als masterfase vanuit alle studierichtingen zijn welkom. Ook alumni, honoursstudenten, promovendi en medewerkers van verschillende faculteiten zijn van harte uitgenodigd om de lezingen bij te wonen. Recht en Literatuur is nadrukkelijk geen studievereniging van één enkele studie: iedereen die geïnteresseerd is in (de werking van) het recht is welkom. Recht en Literatuur biedt een ontmoetingsplek waar een ieder die houdt van lezen en niet bang is om buiten de geijkte (denk)kaders te treden, welkom is.​​

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie