Logo Universiteit Leiden.

nl en

Leesgroepen

Geïnspireerd door de lezingen zijn enkele betrokken studenten uit verschillende disciplines een leesgroep begonnen rondom de literaire werken die in de aankomende lezingenreeks aan bod komen. Zo krijgen studenten de kans beslagen ten ijs te komen voor de lezingen, en verkennen ze de literatuur met interessante discussies.

De leesgroepen zijn, net als de lezingen, vrijblijvend bij te wonen.

Deze vereniging zal in de geest van prof. Nieuwenhuis de studie van ‘recht en literatuur’ bevorderen en hoopt studenten aan te zetten tot lezen. De leesgroep is in het collegejaar 2017/2018 van start gegaan.

Aanmelden voor de leesgroepen

Voor de lezingenreeks van 2018/2019 over Recht en tragedie wordt een nieuwe serie leesgroepen opgetuigd. Informatie hierover volgt. Bij interesse kun je je opgeven per e-mail.

Voor de lezingenreeks van 2017/2018 over Recht en Utopie/Dystopie vond een serie leesgroepen plaats over onder andere Thomas More's Utopia, Dante's Divina Comedia en Orwell's 1984. Deze serie is inmiddels ten einde.

Organisatie van de Leesgroepen

De organisatie van de leesgroepen ligt bij betrokken studenten.

Hulp is hiervoor altijd welkom! Bij interesse kun je contact opnemen via g.m.de.jong@law.leidenuniv.nl

Organisatie 2018/2019

Hulp voor het organiseren van de Leesgroepen is altijd welkom. Voor interesse in literatuur en enthousiasme  bieden we je graag alle ruimte.

Mocht je willen bijdragen of deelnemen, neem dan snel contact op!

Organisatie 2017/2018

De organisatie van de leesgroepen voor de reeks Recht en Utopie/Dystopie lag voor 2017/2018 in handen van een vierkoppig bestuur uit verschillende disciplines. De samenstelling was als volgt:

  • Nathalie Schabl (voorzitter) volgde een master Encyclopedie en filosofie en een master Staats- en Bestuursrecht.
  • Marieke Mohaboe (secretaris) volgt een master Encyclopedie en filosofie van het recht en de afstudeerrichting Straf- en strafprocesrecht.
  • Gideon de Jong (penningmeester) studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.
  • Sara Al Robaye (promotie en acquisitie) volgt een master Public International Law.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie