Universiteit Leiden

nl en

Onderzoeksproject

Studiekeuze van Scholieren

Wil jij meedoen met een wetenschappelijk onderzoek? En in 30 minuten €10 verdienen?

Welke factoren spelen een rol bij jouw studiekeuze?

 

Welke informatie hoop jij te vinden op de website van een opleiding?

 

Om antwoord te krijgen op deze vragen verzamelen we meningen van verschillende scholieren in Nederland, en vragen we jou om ons te helpen door aan het onderstaande onderzoek mee te doen. Meld je nu snel aan via de aanmeldknop rechts. Als dank voor je deelname krijg €10!

Doe mee met het onderzoek ''Studiekeuze van Scholieren'' en meld je hier aan!

Hier vind je de link naar de tweede vragenlijst mocht er iets mis zijn gegaan. Weet je je deelnemersnummer niet meer? Neem dan contact op met het onderzoeksteam.

Meer informatie over het onderzoek vind je hieronder in het filmpje en in de tabs onderaan de pagina.

Bekijk de instructievideo: Studiekeuze van Scholieren

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

We hebben van jou en een van je ouders toestemming nodig voor je deelname aan het onderzoek vanwege de Europese en Nederlandse regels over gegevensbescherming. Daarover kan je in het tablad 'Hoe zit het met je privacy?' meer over lezen.

Jij en een van je ouders geven online toestemming voor dit onderzoek, en je vult wat achtergrondkenmerken in zodat we de gegevens goed kunnen analyseren. We maken een afspraak om te videobellen in Microsoft Teams, waarna jij de website van een opleiding bezoekt en aan de onderzoeker uitlegt wat je wel en niet goed of duidelijk vindt. Je scherm wordt daarbij opgenomen, dus wij kunnen zien waar je op klikt, maar je bent niet zelf in beeld. Het hele onderzoek duurt niet  meer dan 20 tot 30 minuten.

Na deelname krijg je van ons 10 euro als dank. Hiervoor heeft de centrale administratie je IBAN en adresgegevens nodig, die je voor deelname van het onderzoek kan invullen in het formulier. Zodra de overboeking gedaan is verwijderen we je gegevens weer.

Alle onderzoeksgegevens worden opgeslagen op een beveiligde server van de Universiteit Leiden. Je deelname is niet direct naar jou herleidbaar. Jouw schermopname en achtergrondkenmerken krijgen een ID nummer toegekend, geen naam. We zullen een lijst maken met daarop jouw naam en nummer, die we apart bewaren van de onderzoeksgegevens, in een beveiligde omgeving van de Universiteit Leiden. Deze lijst bewaren we, zodat we jouw vragenlijst en schermopname kunnen vernietigen als je je bedenkt en je toestemming wilt intrekken. Dat mag altijd, zonder dat je een reden hoeft op te geven. Alleen de onderzoekers hebben toegang tot de onderzoeksgegevens. We zullen de onderzoeksgegevens 5 jaar bewaren, en na het vernietigen van de lijst met ID nummers nog 10 jaar in volledig anonieme vorm.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.