Universiteit Leiden

nl en

Boek

Een nuchtere kijk op psychedelica

Maakt microdoseren met LSD je echt creatiever? Is ayahuasca dé oplossing voor depressie en verslaving? Helpt MDMA om trauma's te verwerken? Kunnen psychedelica zelfs de wereld redden omdat we er spontaan klimaatbewuster van worden? Te midden van wat een psychedelische revival lijkt, doet neurowetenschapper Michiel van Elk onderzoek naar deze wondere middelen.

Auteur
Michiel van Elk
Datum
18 oktober 2021
Links
Uitgeverij Das Mag

Aanvankelijk sceptisch, steeds enthousiaster maar immer nuchter maakt Michiel van Elk ons wegwijs in de fascinerende wereld van de psychedelica. Hij legt uit hoe een enkel stofje zo’n verandering teweeg kan brengen in onze ervaring van de wereld, laat zien hoe psychedelica werken in ons brein en lichaam en wie deze middelen misschien maar beter kunnen laten staan.

Een nuchtere kijk op psychedelica is een boek voor zowel psychonauten als sceptici. Het nuanceert wilde verhalen en ontkracht vooroordelen, laat zien wat we tot nu toe weten en wat we allemaal zouden moeten weten. Want hoewel er nog een lange weg te gaan is van illegale ayahuasca-ceremonies naar gereguleerde truffeltherapie: de opmars van psychedelica is niet meer te stoppen.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.