Universiteit Leiden

nl en

Boek

Brein in de Groei

De nieuwste inzichten in de ontwikkeling van gedrag en de bijbehorende hersenmechanismen staan in het cahier ‘Brein in de Groei’ van Biowetenschap & Maatschappij. Wetenschappers en jeugdprofessionals vanuit heel Nederland leveren een bijdrage, onder wie 11 wetenschappers van de Universiteit Leiden. Eveline Crone schrijft het voorwoord.

Auteur
Laura van der Aar, Marieke Bos, Renske Cruijsen, Jorien van Hoorn, Sandy Overgaauw, Sabine Peters, Stephanie Rap, Annelinde Vandenbroucke, Bart Vogelaar, Michiel Westenberg en Geert-Jan Will
Datum
01 april 2019
Links
Brein in de groei - Biowetenschap & Maatschappij

Onze hersenen blijven in ontwikkeling tot zeker het 22e levensjaar. De adolescentie (10-22 jaar)is een belangrijke periode voor de vorming van je identiteit. Dit gaat gepaard met opstandig en risicovol gedrag, maar er is ook veel creativiteit in deze leeftijdsfase. Daarnaast staan adolescenten ook open voor nieuwe ervaringen. Het boek gaat onder meer over sociaal-emotionele ontwikkeling en risico- en antisociaal gedrag, maar ook over de invloed van omgevingsfactoren zoals slaap, voeding en sociale media. En wat gebeurt er als de ontwikkeling anders verloopt dan gemiddeld?

Dit cahier kwam tot stand in opdracht van Biowetenschap & Maatschappij, onder redactie van:

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.