Universiteit Leiden Universiteit Leiden

Nederlands English

Publicatie

Het Experiment Resultaatgerelateerde Beloning – verwachtingen over werking en doelbereiking

Samen met co-auteur M. De Jong schreef Willem van Boom een bijdrage over het Experiment resultaatgerelateerde beloning en of dat experiment aan zijn doel zal beantwoorden.

Auteur Willem van Boom
Links Artikel

Het experiment staat onder voorwaarden toe dat een letselschadeadvocaat een ‘no cure, no pay’-afspraak met de benadeelde maakt. Het doel daarvan is het vergroten van de toegang tot het recht van letselschadeslachtoffers. Het is echter de vraag of er bij cliënten en advocaten een gedeelde behoefte bestaat om dergelijke afspraken te maken. Andere effecten zijn waarschijnlijker, zo voorspelt deze bijdrage. Voor het artikel werden interviews gehouden met advocaten, rechters en verzekeraars. Van Boom wijdde er ook een blog entry aan.