Universiteit Leiden

nl en

Lezing

De val van DSB

Rutger Schimmelpenninck en Ben Knüppe, de curatoren van DSB en beiden alumni van de Universiteit Leiden, delen hun ervaringen over een van de meest spraakmakende faillissementen van deze tijd: de val van DSB.

Auteur
Rutger Schimmelpenninck en Ben Knüppe
Datum
07 december 2012

Rutger Schimmelpenninck

Rutger Schimmelpenninck studeerde Rechtsgeleerdheid in Leiden en is tegenwoordig advocaat en partner bij Houthoff Buruma. Hij is betrokken geweest bij alle grote faillissementen van de laatste decennia en recentelijk bij de Vestia-zaak en het faillisement van Lehman Brothers. Sinds 2009 is hij curator van DSB Bank.

Ben Knüppe

Ook Ben Knüppe studeerde Rechten aan de Universiteit Leiden. Tot 2004 was hij advocaat bij, onder meer, AKD te Rotterdam. Hij was curator van Fokker en van 2006 tot mei 2010 CEO van Dexia Bank Nederland N.V. Sinds mei 2010 is Ben Knüppe medecurator van DSB Bank.

Hazelhoff Centre for Financial Law

De Hazelhoff Guest Lectures worden georganiseerd door het Hazelhoff Centre for Financial Law. Sinds dit jaar verzorgt het Hazelhoff Centre for Financial Law ook de master Financieel Recht en richt zich op onderwijs en onderzoek op het terrein van het financiële recht in brede zin.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.