Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Actuele economische en financiële ontwikkelingen

'Ik ga het waarschijnlijk hebben over wat er de dag ervoor is gebeurd.'

Auteur
Han de Jong
Datum
25 maart 2014

Han de Jong is Chief Economist bij ABN AMRO. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, coördinatie het produceren van economische en financiële analyse bij ABN AMRO. Hij is een gezaghebbend financieel commentator en met grote regelmaat te horen en zien op radio en televisie. Hij zal op 25 maart ingaan op actuele economische en financiële ontwikkelingen.

Han de Jong

Han de Jong is doctorandus in de economie. Hij werkte enkele jaren als docent, bekleedde verschillende functies binnen en buiten ABN AMRO, zoals het hoofd van de onderzoeksunit inzake fixed-income van de bank. Tussen 1992 en 1997 heeft Han in Dublin, Ierland, als Chief Economist bij een effectenmakelaar gewerkt. Van 2001 tot 2005 was Han hoofd van het Investment Strategy-team van ABN AMRO Asset Management. Han werkte van 2001 tot 2012 ook als financieel-economisch columnist bij Het Financieele Dagblad. Hij becommentarieert in zijn columns en op TV met verve de financiële markten. Van rente en aandelenkoers tot opkomende markten. Hij behandelt het vaak met verrassende inzichten. 

Hazelhoff Centre for Financial Law

De Hazelhoff Guest Lectures worden georganiseerd door het Hazelhoff Centre for Financial Law. Het Hazelhoff Centre verzorgt ook de master Financieel Recht. Het Hazelhoff Centre, onderdeel van de Leidse rechtenfaculteit, richt zich op onderwijs en onderzoek op het terrein van het financiële recht in brede zin.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie