Universiteit Leiden

nl en

Boek

Wat een vondst! Verhalen uit de geschiedenispraktijk

In deze recent verschenen bundel vertellen vijftien militair- en koloniale historici over een belangrijke vondst in hun wetenschappelijke loopbaan.

Auteur
Anita van Dissel, Jan Hoffenaar en Elsbeth Locher-Scholten (red.)
Datum
04 december 2020
Links
Uitgeverij Boom, Geschiedenis

De vondsten - een archiefstuk of foto, maar ook een vernieuwende visie of een inspirerende ontmoeting – leidden tot verhalen waaruit blijkt hoe fascinerend en inspirerend historisch onderzoek is. Verhalen over militaria en oorlog, over Indonesië, Suriname en de Cariben,  en de nawerking van het koloniale verleden.

De bijdragen zijn interessant voor vakgenoten én voor een breed publiek. De onderzoekers vertellen niet alleen waarom een vondst hen zo aangreep, maar ook wat het belang ervan is en hoe deze is te plaatsen in de historische context.

De geïllustreerde bundel is opgedragen aan militair historica Petra Groen. Zij heeft haar hele werkzame leven vertoefd in de militaire historie en met name die van de koloniën.

Met bijdragen van o.a.: Ben Schoenmaker, Patrick Dassen, Gert Oostindie, Anita van Dissel, Thijs Brocades Zaalberg en Esther Zwinkels.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.