Universiteit Leiden

nl en

Boek

In Leiden moet het anders. Geschiedenis van een SP-afdeling, 1970-1982

In dit boek reconstrueert Bart van der Steen alle grote acties en campagnes van de Leidse SP-afdeling in de jaren zeventig. Hij laat zien hoe de partij zich ontwikkelde van een kleine maar enthousiaste groep revolutionairen naar een lokaal gewortelde actiepartij.

Auteur
Bart van der Steen
Datum
09 mei 2019
Links
Uitgeverij Verloren

Met de leus ‘In Leiden moet het anders en anders is de SP’ voerde de SP in 1982 campagne voor de Leidse gemeenteraad. Met succes, want na twaalf jaar actievoeren veroverde de afdeling haar eerste gemeenteraadszetel. Tussen 1970 en 1982 veranderde de SP van een kleine maar enthousiaste groep revolutionairen in een lokaal gewortelde actiepartij.

Bart van der Steen reconstrueert alle grote acties en campagnes van de Leidse SP-afdeling in de jaren zeventig en plaatst ze in een bredere context. Hij laat zien hoe de partij zich ontwikkelde, wat het betekende om lid te zijn van de SP en hoe lokale Leidse acties zelfs invloed hadden op het landelijke beleid. De geschiedenis van de Leidse SP maakt duidelijk hoe belangrijk de afdelingen waren voor de doorbraak van de partij.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.