Universiteit Leiden

nl en

Boek

In dit Huis - Twee eeuwen Tweede Kamer

De Tweede Kamer, het kloppend hart van de Nederlandse democratie, bestaat tweehonderd jaar. Zestien gezaghebbende auteurs, waaronder Henk te Velde, Joris Oddens en Diederik Smit, schetsen in dit mooi uitgevoerde jubileumboek op toegankelijke wijze de ontwikkeling van deze volksvertegenwoordiging vanaf de opening in 1815 tot aan de hedendaagse thema’s in de Nederlandse politiek.

Auteur
Remieg Aerts, Carla van Baalen, Henk te Velde, Joris Oddens en Diederik Smit (Red.)
Datum
09 oktober 2015
Links
Boek op de pagina van uitgeverij Boom

In dit Huis is een veelzijdige, rijk geïllustreerde studie over de Tweede Kamer als instituut. De auteurs sluiten aan bij recente trends in het politiek-historische onderzoek. Ook hebben zij oog voor de vele bijzondere personen en incidenten in de geschiedenis van de Kamer. Ruime aandacht is er voor actuele thema’s als de relatie tot de media, de debatstijl van Kamerleden en de veranderende rol van de volksvertegenwoordiging in het politieke bestel. 

Redactie

Remieg Aerts (hoogleraar politieke geschiedenis Radboud Universiteit Nijmegen).

Carla van Baalen (hoogleraar parlementaire geschiedenis Radboud Universiteit Nijmegen en directeur Centrum voor Parlementaire Geschiedenis).

Prof. dr. H (Henk) te Velde, hoogleraar vaderlandse geschiedenis Universiteit Leiden.

Dr. J. (Joris) Oddens en Dr. D.E.J. (Diederik) Smit, beiden werkzaam als onderzoeker bij het Instituut voor Geschiedenis van Universiteit Leiden in het NWO project The persistence of civic identities in the Netherlands, 1747-1848.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.