Universiteit Leiden

nl en

Boek

Het land van Don Quichot

​De grotten van Altamira, het Alhambra, het Escoriaal, la Sagrada Familia van Antonio Gaudi, Cervantes’ Don Quichot en de schilderijen van Pablo Picasso: Spanje kent een rijke geschiedenis, die met dit boek tot leven komt voor studenten, toeristen en iedereen die van het land houdt.

Auteur
Raymond Fagel en Eric Storm (red.)
Datum
13 oktober 2011
Links
Atheneum - Polak en van Gennep

De geografische, economische, sociale, religieuze en politieke omstandigheden die de Spaanse kunst mogelijk maakten zijn het onderwerp van dit boek. Vijf experts, Mario Damen, Maurits Ebben, Peer Vries, Raymond Fagel en Eric Storm, kijken met een open blik naar de Spaanse geschiedenis. Het land dat Spanje heet blijkt meer een eenheid te zijn dan alle regionale verschillen doen vermoeden, en is tegelijkertijd nog veel diverser dan verwacht. Het is deze paradox die van  Het land van Don Quichot een opwindend boek maakt. De vele afbeeldingen tonen de kunst van het land in al haar schoonheid. 

Maurits Ebben, Raymond Fagel en Eric Storm zijn werkzaam aan het Instituut voor Geschiedenis; Mario Damen en Peer Vries zijn verbonden aan respectievelijk de Universiteit van Amsterdam en die van Wenen en oud-collega's van het Instituut voor Geschiedenis Leiden.  

Lees ook het interview met Eric Storm over de ontvangst van het boek, 'Nog niet in de bakjes'.

ISBN 9025368845 
€ 19,95

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie