Universiteit Leiden

nl en

Boek

De volmaakte beschouwer

PhDArts co-director Dr. Janneke Wesseling’s e-book ‘De volmaakte beschouwer, De ervaring van het kunstwerk en receptie-esthetica’ was recently published. The key question of the book is: how does the work of art work?

Auteur
Janneke Wesseling
Datum
01 januari 2015

PhDArts co-directeur Dr. Janneke Wesseling’s e-book ‘De volmaakte beschouwer, De ervaring van het kunstwerk en receptie-esthetica’ is onlangs gepubliceerd. De sleutelvraag van dit boek is: hoe werkt het kunstwerk?

Het betoog bevindt zich op het snijvlak van receptie-esthetica, kunstbeschouwing en kunstkritiek en wordt ondersteund door veel voorbeelden uit de kunstgeschiedenis en uit de hedendaagse kunst. Het richt zich op een breed geïnteresseerd publiek dat zich nader wil verdiepen in de werking van het kunstwerk, maar het is ook bedoeld voor kunstenaars, critici, andere kunstprofessionals en studenten in kunst, filosofie en geschiedenis. Het wil een handreiking bieden voor het kijken naar kunst, met het doel de ervaring van kunstwerken te verdiepen.    

Het e-book kan worden geopend op desktop, e-reader en tablet en is beschikbaar via de website van Valiz en de grotere e-book-winkels. Koop het boek hier:

Janneke Wesseling  (1955) is schrijver, kunsthistoricus en specialist op het gebied van artistic research. Zij promoveerde op het gebied van de receptie-esthetica aan de Universiteit Leiden. Zij schrijft als kunstcriticus voor NRC Handelsblad en publiceerde een aantal studies over hedendaagse kunst, o.a. ‘See it Again, Say it Again: The Artist as Researcher’. Wesseling is lector aan de Hogeschool der Kunsten in Den Haag en co-directeur van PhDArts, promotieopleiding voor beeldend kunstenaars en ontwerpers aan de Universiteit Leiden.

Auteur: Janneke Wesseling

Ontwerp: Sam de Groot

ISBN: 978-94-92095-09-1

€ 10,00, EPUB2

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.