Universiteit Leiden

nl en

Introductiedagen

Bij een goede start van je studie past natuurlijk ook een goede start van je studentenleven.

Introductie: online en op locatie

Op het moment wordt er hard gewerkt aan de programma’s voor de diverse introductieprogramma’s. Wat wij kunnen aanbieden heeft te maken met welke maatregelen van kracht zijn tijdens de introductieweken. We houden rekening met een hybride programma waar je online en fysiek kennis kunt maken met elkaar, verenigingen en andere studentenorganisaties. Daarnaast zullen studenten, zoals elk jaar, in een groepje deelnemen aan het programma op locatie. Ook geheel online is een mogelijke optie. Het belangrijkste doel blijft dat je de studie, de stad, het studentenleven én elkaar goed leert kennen. De introductie moeten een onvergetelijke start van je studententijd zijn en die ervaring – online en op locatie – willen we jou ook aanbieden! 

In nauwe samenwerking met de onderwijsinstellingen (Universiteit Leiden en Hogeschool Leiden) en de Gemeente Leiden en Gemeente Den Haag, wordt dus hard gewerkt om een vorm te vinden voor het fysieke deel van de introductieprogramma’s 2021. De veiligheid van de deelnemers en vrijwilligers staat altijd voorop en het programma past binnen de geldende richtlijnen van het RIVM en de overheid.

Deze pagina wordt continue geupdate wanneer er meer concrete informatie bekend is over de invulling van het programma van de introductieprogramma's.
 

De EL CID is het introductieprogramma van de Universiteit Leiden voor alle nieuwe studenten die in Leiden gaan studeren. We houden rekening met een hybride programma waar je online en fysiek kennis kunt maken met elkaar, verenigingen en andere studentenorganisaties. Daarnaast zullen studenten, zoals elk jaar, in een groepje deelnemen aan het programma op locatie. Ook geheel online is een mogelijke optie. Het belangrijkste doel blijft dat je de studie, de stad, het studentenleven én elkaar goed leert kennen. Op deze manier krijg je in een korte tijd alles te weten over om jouw studententijd goed te beginnen! 

De HOP is het introductieprogramma van de Universiteit Leiden voor alle nieuwe studenten die in Den Haag gaan studeren. We houden rekening met een hybride programma waar je online en fysiek kennis kunt maken met elkaar, verenigingen en andere studentenorganisaties. Daarnaast zullen studenten, zoals elk jaar, in een groepje deelnemen aan het programma op locatie. Ook geheel online is een mogelijke optie. Het belangrijkste doel blijft dat je de studie, de stad, het studentenleven én elkaar goed leert kennen. Op deze manier krijg je in een korte tijd alles te weten over om jouw studententijd goed te beginnen! 

Naast de EL CID is er in Leiden ook een introductieweek voor internationale studenten: Orientation Week Leiden (OWL). 

Lid worden bij een studentenvereniging

Tijdens de introductieweken maak je ook kennis met de studentenverenigingen. Juist in deze tijden is een studentenvereniging een vangnet, om naast je studie aan de Universiteit Leiden te volgen, óók een geweldige studententijd te beleven. In onderstaande video leggen we je uit welke verenigingen er zijn (in Leiden) en hoe jij jouw keuze het beste kunt maken! Kijk voor alle informatie over de Leidse studentenverenigingen op studentenstadleiden.nl.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.