Universiteit Leiden

nl en

Introductiedagen

Bij een goede start van je studie past natuurlijk ook een goede start van je studentenleven.

Introductie: online en op locatie

De afgelopen tijd is er hard gewerkt aan een alternatief programma voor de diverse introductieprogramma’s. Deze introducties zullen bestaan uit twee delen. Allereerst een interactief platform, waar je online kennis kunt maken met elkaar, verenigingen en andere studentenorganisaties. Daarnaast zullen studenten, zoals elk jaar, in een groepje deelnemen aan het programma op locatie. Het belangrijkste doel blijft namelijk dat je de studie, de stad, het studentenleven én elkaar goed leert kennen. De introductie moeten een onvergetelijke start van je studententijd zijn en die ervaring – online en op locatie – willen we jou ook aanbieden! 

De EL CID is het introductieprogramma van de Universiteit Leiden voor alle nieuwe studenten die in Leiden gaan studeren. Gedurende de EL CID heb je toegang tot een groot digitaal platform waarop allerlei informatie te vinden over jouw studententijd in Leiden. Van woensdag 5 t/m vrijdag 7 augustus kun je samen met je groepje deelnemen aan  verschillende online evenementen en activiteiten. Tijdens deze drie dagen maak je met je groepje virtueel kennis met je studie, de stad Leiden en het studentenleven. Op deze manier krijg je in een korte tijd alles te weten over om jouw studententijd goed te beginnen! Daarna zal de EL CID een kleinschalige introductie op locatie organiseren volgens de maatregelen vanuit de Nederlandse overheid. Van zondag 9 t/m woensdag 19 augustus vinden er tien fysieke dagen in Leiden plaats. Jij en je groepje worden door ons uitgenodigd om op één dag deel te nemen aan de activiteiten op locatie die in het teken staan van studie, stad en studentenleven.

Voor studenten die hun studie gaan volgen in Den Haag biedt de universiteit een volledig introductieprogramma in Den Haag: de HOP. Deze introductietijd is speciaal voor studenten die een bachelor- of masteropleiding gaan volgen in Den Haag. Leer elkaar, de studie en het Haagse studentenleven kennen. De HOP-week vindt plaats van maandag 17 t/m vrijdag 23 augustus en wordt virtueel, met enkele evenementen op locatie in de stad voor studenten die in of in de buurt van Den Haag wonen. We doen er alles aan om een leuke en interactieve introductieweek te organiseren die alle nieuwe studenten voorbereidt op hun studie aan de Universiteit Leiden in Den Haag.

Naast de EL CID is er in Leiden ook een introductieweek voor internationale studenten: Orientation Week Leiden (OWL). De OWL vindt plaats van maandag 24 t/m vrijdag 28 augustus en heeft een virtueel programma, met enkele evenementen op locatie in de stad.

Lid worden bij een studentenvereniging

Tijdens de introductieweken maak je ook kennis met de studentenverenigingen. Juist in deze tijden is een studentenvereniging een vangnet, om naast je studie aan de Universiteit Leiden te volgen, óók een geweldige studententijd te beleven. In onderstaande video leggen we je uit welke verenigingen er zijn (in Leiden) en hoe jij jouw keuze het beste kunt maken! Kijk voor alle informatie over de Leidse studentenverenigingen op studentenstadleiden.nl.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie.