Universiteit Leiden

nl en

Psychologieprijzen 2011

De wisselbeker voor de beste psychologiedocent is een jaar lang in bezit van Wilco van Dijk. Rob Nobel verovert nu ook de facultaire scriptieprijs. Hij schrijft in 2011 al de beste masterscriptie Psychologie; Moji Aghajani de beste scriptie in de researchmasteropleiding. Beiden ontvangen een oorkonde en 500 euro. Promovenda Serena Does krijgt de prijs voor het beste artikel.

Beste psychologiedocent 2011: Wilco van Dijk

De beste docent 2011: Wilco van Dijk (Sociale en organisatiepsychologie)

Heel knap, noemt Corien van den Brandeler de prestatie van Wilco van Dijk. De docent van het jaar ontvangt de beker uit handen van de derdejaars bachelorstudente, tevens studentlid van de Bachelor Opleiding Commissie (BOC): 'Van Dijk weet studenten te inspireren. En ondertussen heeft hij een hele nieuwe masterspecialisatie uit de grond gestampt: Economic and Consumer Psychology.' Van Dijk neemt zijn beker mee naar huis, voor een jaar lang schoorsteenmantel. Hij legt zijn wisseltrofee digitaal vast.

Beste masterscriptie en facultaire scriptieprijs: Rob Nobel

Scriptiebegeleider Mark de Rooij houdt de lofrede voor masterstudent Rob Nobel. Gezien de masterspecialisatie is statistisch jargon niet helemaal te vermijden. Gelukkig begrijpen begeleider en student elkaar uitstekend.

Beste researchmasterscriptie: Moji Aghajani

De beste scriptie in de researchmasteropleiding: Moji Aghajani (Klinische, Gezondheids- en Neuropsychologie)

Moji Aghajani benadrukt de uitstekende begeleiding van postdoc Ilya Veer (LUMC) bij de fMRI-studie van de persoonlijkheidstrek neuroticisme. Kenmerken van neuroticisme zijn onder andere de neiging om ambigue zelfrelevante informatie op een negatieve manier te interpreteren, en het vatbaarder zijn voor angstige en/of depressieve gevoelens.

Promovenda met het beste artikel: Serena Does

De promovenda die dit jaar het beste artikel heeft geschreven: Serena Does (Sociale en organisatiepsychologie)

De prijzenkast van Serena Does groeit. Ze won al eens de mozaïekbeurs, bedoeld als stimulans voor kleurrijk talent in de wetenschap. Nu ziet ze een artikel voor het eerst gepubliceerd in een gerenommeerd internationaal vaktijdschrift. Stijlvol bedankt ze haar co-auteurs Belle Derks en Naomi Ellemers.

(15 december 2011/ Mardet van Gennip)

Laatst Gewijzigd: 16-01-2012
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.