Universiteit Leiden

nl en

Marlies Reinders nieuwe decaan faculteit Geneeskunde en lid raad van bestuur LUMC

Marlies Reinders (1973) wordt met ingang van 1 oktober de nieuwe decaan van de faculteit Geneeskunde en lid van de raad van bestuur van het LUMC. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte.

Het LUMC is voor Marlies Reinders bekend terrein, zij werkte vijftien jaar bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) als internist-nefroloog en verrichtte veel werk op onderzoeks- en opleidingsgebied van niertransplantatie. Sinds 2020 is zij verbonden aan het Erasmus MC als voorzitter van het transplantatie instituut, sectorhoofd nefrologie en transplantatie en hoogleraar Inwendige Geneeskunde, Niertransplantatie. Vanaf 1 oktober maakt Reinders een comeback naar de ‘innovatiemotor’, zoals zij het LUMC graag noemt. 

Portretfoto van Marlies Reinders die een roze jurk draag en haar blonde haar los draagt.
Marlies Reinders

Jacques van den Broek, voorzitter raad van toezicht: "Wij zijn heel blij met de komst van Marlies Reinders als ons nieuwe lid van de raad van bestuur. Haar uitgebreide ervaring en visie op zorg, innovatie en onderwijs sluiten goed aan bij de positie en de ambities van het LUMC. Met de aanstelling van Marlies kunnen we goede stappen zetten in het verder versterken van onze organisatie en van onze positie zowel binnen als buiten de regio.’ Volgens Douwe Biesma, voorzitter raad van bestuur ‘kiezen we met Marlies voor de juiste collega op de juiste plek en zien we uit naar een fijne samenwerking.’  

Reinders zal zich vooral inzetten op samenwerken in kennisnetwerken om zo de nieuwste behandeling voor zoveel mogelijk patiënten toegankelijk te maken. ‘Daarnaast moeten we goed kijken naar de maatschappelijke uitdagingen, en daar ons onderzoek en onderwijs op afstemmen. Zo neemt het aantal patiënten die chronisch ziek zijn toe. Hoe kunnen we dit voorkomen, hoe kunnen we beter voorspellen welke gezondheidsrisico’s mensen lopen, en hoe kan technische vernieuwing hierbij helpen? Ik zie daar een belangrijke rol voor het LUMC weggelegd.’ 

De samenstelling van de raad van bestuur is per 1 oktober 2024 als volgt:

Douwe Biesma (voorzitter), Martin Jan Schalij, Frida van den Maagdenberg en Marlies Reinders.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.