Universiteit Leiden

nl en

Leids symposium over samenwerking wetenschap en praktijk

Hoe zet je succesvolle samenwerking op tussen de wetenschap en de maatschappij? Dat is de centrale vraag van een Leidse symposium op 6 juni in 2024. Vertegenwoordigers van partijen die interesse hebben in samenwerking met wetenschappers zijn van harte uitgenodigd.

Om complexe maatschappelijke vraagstukken op te lossen, maakt de wetenschap steeds meer gebruik van interdisciplinaire (vakoverschrijdende) en transdisciplinaire (samenwerking tussen wetenschap en andere partijen) onderzoeks- of onderwijsprojecten. Niet zo vreemd dus, dat de Universiteit Leiden in een symposium ingaat op succesvolle voorbeelden van ontkokering en interdisciplinaire samenwerking, om zo nieuwe verbanden tussen wetenschap en praktijk te stimuleren en te verbeteren.

Het programma

Als eerste deelt Nationaal Ombudsman Reinier van Zutphen zijn visie op samenwerking en ontkokering voor de publieke zaak. Vervolgens vertellen diverse publieke partners van de universiteit, waaronder de gemeente Den Haag, het ministerie van BZK en de Hogeschool Leiden, in deelsessies over succesvolle vormen van samenwerking met andere organisaties.

Tot slot volgt een paneldiscussie met Jan Willem Erisman (interdisciplinair onderzoeksprogramma Liveable Planet), Eefje Cuppen en Jet Bussemaker (interdisciplinair onderzoeksprogramma Population Health Living Labs The Hague): drie hoogleraren die door de wol geverfd zijn als het aankomt op de verbinding tussen onderzoek en publieke partijen.

Verder zal tijdens het evenement een markt met standjes aanwezig zijn, waar diverse partijen mogelijkheden tot samenwerking tussen wetenschap en maatschappij aanbieden. Het symposium vormt een ideale gelegenheid om ideeën, inzichten, contacten of subsidiemogelijkheden op te doen. Kortom: mis deze unieke bijeenkomst niet en meld je nu aan als deelnemer.

 

Wanneer: donderdag 6 juni, 15u – 17u

Waar: Academiegebouw, Leiden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.