Universiteit Leiden

nl en

Annemarie Meijer benoemd als vertrouwenspersoon promovendi

Per 1 januari 2024 is Annemarie Meijer de nieuwe vertrouwenspersoon voor promovendi van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. Meijer volgt Jan Boersema op die de rol ruim zes jaar vervulde. Promovendi kunnen bij haar terecht voor een vertrouwelijk gesprek over dingen die die ze niet meteen met hun begeleider willen bespreken. Een rol die Meijer goed past, aldus twee prominente collega’s.

Meijer is hoogleraar bij het Instituut voor Biologie (IBL) en heeft veel ervaring in het begeleiden van promovendi. Dat is een groot voordeel, benadrukt Jasper Knoester, decaan van de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. ‘Onze promovendi vormen een belangrijke groep voor ons onderzoek en onderwijs. Zij bevinden zich in een spannende en onzekere fase van hun loopbaan. Ze staan geregeld onder grote druk en komen ook vaak uit heel verschillende culturen. Soms ontstaan daarbij situaties die niet makkelijk binnen de groep of het instituut kunnen worden aangekaart of opgelost. Het is belangrijk dat er dan een vertrouwenspersoon is tot wie zij zich kunnen richten. Annemarie heeft veel relevante ervaring, waarmee zij een uitstekende positie heeft om deze rol op zich te nemen.’

Knoester is de voorganger van Meijer zeer dankbaar voor zijn inzet. ‘Annemarie treedt in de voetsporen van professor Jan Boersema, die de rol van vertrouwenspersoon promovendi ruim zes jaar lang vol overtuiging en passie heeft uitgevoerd.’

‘Een bijzondere positie vraagt om goede ondersteuning’

Ook Esther van Opstal, directeur HRM van onze universiteit benadrukt de bijzondere positie van promovendi. ‘Er zijn situaties waar je even met iemand over wil sparren voordat je in gesprek gaat met je leidinggevende of HR; dan is het belangrijk te weten dat de vertrouwenspersoon je kan helpen.

Van Opstal: ‘Als promovendus kun je je soms afhankelijk voelen van mensen die je begeleiden en tevens het gevoel hebben dat het gedrag niet zuiver is; daarom zijn we blij met Annemarie als vertrouwenspersoon. Vanuit haar ervaring begrijpt zij juist die specifieke situaties en dan is het vertrouwder om samen te sparren.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.