Universiteit Leiden

nl en

Universiteit Leiden veertiende in wereldwijde duurzaamheidsranking

De Universiteit Leiden staat op de veertiende plek in de UI Green Metric, een wereldwijde duurzaamheidsranglijst voor universiteiten. Meer dan duizend universiteiten van over de hele wereld doen mee aan de ranking.

De UI Green Metric is een initiatief van de University of Indonesia (UI). Deze universiteit inventariseert jaarlijks hoe universiteiten wereldwijd omgaan met zaken als energie, klimaat, afvalrecycling, transport en water. Ook bekijkt de UI in hoeverre duurzaamheid wordt meegenomen in onderwijs en onderzoek, en hoeveel budget hiernaartoe gaat.

Nederlandse Universiteiten

Dit jaar doen er 1183 universiteiten mee aan de ranking, 133 meer dan vorig jaar. Universiteit Leiden staat op plek nummer veertien, twee plekken lager dan vorig jaar. Dit maakt de Universiteit Leiden de derde meest duurzame universiteit van Nederland. Rijksuniversiteit Groningen is de tweede meest duurzame universiteit van Nederland en staat dit jaar op de vierde plek van de lijst. Op nummer een staat Wageningen University & Research, die voor de zevende keer op rij de meest duurzame universiteit ter wereld is.

Duurzamer op alle fronten

In totaal heeft de Universiteit Leiden 9200 van de 10.000 punten behaald. Dit betekent dat de totale score van de Universiteit Leiden gestegen is met 175 punten ten opzichte van vorig jaar. Op alle thema’s heeft de universiteit beter of even goed gescoord dit jaar. Specifiek op de thema’s transport, omgeving en infrastructuur en onderwijs en onderzoek heeft de universiteit een flink hoger aantal punten behaald ten opzicht van vorig jaar. Dit komt onder andere door projecten als de Leiden Municipality Challenge waarin studenten samen met Leidse inwoners onderzoeken hoe de stad nog duurzamer kan worden. Het best scoort Universiteit Leiden op de thema’s afval, transport en water. Voor deze thema’s heeft de universiteit het volledig aantal punten gekregen.

De volledige ranking, opgesplitst naar categorie, is te lezen op de website van UI Green Metric.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.