Universiteit Leiden

nl en

Master Life Science & Technology bij beste studies van Elseviers Weekblad

De master Life Science & Technology krijgt een bronzen medaille van EW Beste Studies 2023. Elsevier selecteert elk jaar de topopleidingen in het hoger onderwijs. Een medaille betekent dat studenten bovengemiddeld tevreden zijn met de kwaliteit van hun opleiding.

Een opleiding krijgt een medaille als zij minstens op vijf onderdelen aanzienlijk beter scoort dan het gemiddelde van andere opleidingen binnen een sector. Drie jaar aan de top levert goud op, twee jaar zilver en één jaar brons. Life Science & Technology is een van de 184 opleidingen die dit jaar een bronzen medaille krijgen. 

Studenten tevreden over hun opleiding

De scores zijn berekend op basis van de resultaten van de Nationale Studentenenquête 2023. Hierin beoordelen studenten diverse aspecten van hun opleiding. Ze beoordelen niet alleen de inhoud van de colleges en de kwaliteit van de docenten, maar ook de informatievoorziening vanuit de opleiding, de faciliteiten en de sfeer. De medailles worden dus toegekend op basis van het oordeel van studenten.

Goede aansluiting op de arbeidsmarkt

Life Science & Technology scoort het hoogst in de categorieën ‘tevredenheid algemeen’, ‘inhoud en opzet’, ‘studie opnieuw kiezen’, ‘sfeer’ en ‘aansluiting beroepspraktijk’. Iets om trots op te zijn. Opleidingsdirecteur Lies Bouwman is dan ook erg blij met de erkenning: ‘We proberen heel bewust om met ons onderwijs aan te sluiten op recente ontwikkelingen in het onderzoeksveld. Het is dan ook heel mooi om te zien dat onze studenten vinden dat we hen goed voorbereiden op de arbeidsmarkt. Echt een mooie opsteker voor ons team docenten.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.