Universiteit Leiden

nl en

Workshop psychologie van financiële stress

Afgelopen Prinsjesdag was er veel aandacht voor hoe steeds meer gezinnen moeite hebben met rondkomen. Het is geen verrassing dat deze ontwikkelingen stress veroorzaken bij deze groep. Wie het nieuws kijkt of de politiek volgt kan niet om termen als koopkracht en bestaanszekerheid heen. Maar er wordt in mindere mate aandacht besteed aan het psychologische aspect van dit maatschappelijk probleem.

Psychologie van financiële stress

Financiële stress ontstaat als je moeite hebt met rondkomen en het gevoel hebt dat je geen grip hebt op je financiële situatie. Financiële stress kan allerlei vervelende gevolgen met zich mee brengen. Je verliest je concentratie, het maakt angstig en eenzaam en kan zelfs fysieke klachten veroorzaken.  

Workshop psychologie van financiële stress

Het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag biedt een ééndaagse workshop aan die in teken staat van de psychologie achter financiële stress. Met behulp van de meest recente wetenschappelijke kennis en uitgebreide onderzoekservaring, delen de experts van het Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag inzichten over de gevolgen van financiële stress, hoe deze vorm van stress het denk- en doenvermogen beïnvloedt en (al dan niet) effectieve interventies om financiële stress en/of de gevolgen hiervan te verminderen. 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn voor een organisatie die zich inzet voor het maatschappelijk belang. Denk aan schuldhulpverleners en medewerkers bij de overheid of non-profit organisaties, maar ook medewerkers van bijvoorbeeld instellingen binnen de sociale of financiële sector die het publieke belang dienen zijn van harte welkom deze workshop te volgen. 

Geïnteresseerd?

Meer informatie over deze cursus en het inschrijfformulier vindt u op de website van Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag.

Vragen over deze opleiding of advies op maat? Neem dan contact met op met een van de onderzoekers en adviseurs: Hannah de Boer of Judith van Groos.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.