Universiteit Leiden

nl en

‘Level Up' om de Europese samenleving naar een hoger niveau van democratie te tillen

Level Up is een non-profit project onder leiding van een multidisciplinair team van promovendi in het kader van het Europaeum Scholars Programme. Het Europaeum Network is opgericht door de Universiteit van Oxford. Sophie Vériter geeft uitleg over de meerwaarde van Level Up, de ontwikkeling van de 'Level Up Toolkit', waarom dit project is opgericht en hoe studenten kunnen deelnemen.

Sophie Vériter

Wat is het doel en de missie?

Sophie: Onze belangrijkste missie is om de Europese samenleving weer dichter bij elkaar te brengen om zo de democratie te bevorderen. Voortbordurend op een jaar van onderzoek hebben we een uniek democratisch participatiemodel ontwikkeld op basis van gamification. Het kan worden ingezet bij processen van gezamenlijke besluitvorming en publiek overleg, om wederzijds vertrouwen, beleidseffectiviteit en inclusieve communicatie te verbeteren. We hopen bij te dragen aan participatieve democratie, sociale rechtvaardigheid en burgerbewustzijn door op onderzoek gebaseerde methoden van betrokkenheid in te zetten die het beleidsmaatregelen op de lange termijn kunnen optimaliseren.’

Ga naar onze Engelstalige website voor het volledige artikel

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.