Universiteit Leiden

nl en

Roeland Merks nieuwe directeur Lorentz Center

Roeland Merks is per 1 september de nieuwe directeur van het Lorentz Center. Hij is aangesteld voor een periode van vijf jaar. Daarnaast blijft Merks als hoogleraar verbonden aan het Instituut voor Biologie Leiden (IBL) en het Mathematisch Instituut (MI). Merks volgt Arjen Doelman op, die sinds november 2009 directeur van het Lorentz Center is.

Het Lorentz Center is een workshopcentrum dat internationale wetenschappelijke bijeenkomsten organiseert. Het centrum wil een platform zijn waar verschillende wetenschappelijke disciplines samenkomen. 

Decaan Jasper Knoester is blij met Merks als opvolger: ‘Met Roeland hebben we een gedreven nieuwe directeur gevonden, een uitstekende wetenschapper die zeer bekend is met het concept van workshopcenters in het algemeen en met de werkwijze van het Lorentz Center in het bijzonder. Bovendien is Roelands werk sterk interdisciplinair, iets wat goed past bij de ambities van het Lorentz Center. Ik ben ervan overtuigd dat onder zijn leiding het Center zich zal blijven vernieuwen en een bijzondere positie kan behouden als internationaal workshopcenter waar doorbraken worden geboren.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.