Universiteit Leiden

nl en

Podcast: Een veranderende kijk op psychedelica

We praten met Michiel van Elk over het in kaart brengen welke effecten psychedelica hebben op het menselijk brein en wat dit betekent voor de eventuele klinische toepassing van deze drugs. De cognitief psycholoog deelt zijn bevindingen met een nuchtere kijk, om zo critici en fanatici dichter bij elkaar te brengen voor een realistische en eerlijke benadering van onderzoek naar - en de mogelijke toepassing van - deze middelen.

In deze aflevering ontdek je wat er komt kijken bij het beschrijven van de ervaringen van participanten. Wat ervaar je als je tript op psychedelica? Op welke manier kan psychedelica in de klinische praktijk worden toegepast, en voor wie? Hoe kan onderzoek verbeterd worden? Van Elk deelt hoe hij zelf kritischer geworden is in zijn kijk op psychedelica en leert ons meer over het spectrum van mystieke ervaringen. Luister en ontdek de wereld van Psychologie in Leiden.

Leiden Psychology Podcast
 

Deze podcastserie is een speciaal project binnen de afdeling Psychologie van Universiteit Leiden. Het biedt een platform voor mensen om onderwerpen binnen het vakgebied van de psychologie te bespreken vanuit verschillende perspectieven; het perspectief van studenten, van universiteitsmedewerkers, alumni, ervaringsdeskundigen en verschillende onderzoekers. Luister naar Michiel van Elk over zijn onderzoek naar psychedelica in de laatste aflevering.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.