Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe hub voor ondernemende studenten van Campus Den Haag

PLNT The Hague is donderdag gelanceerd, een 'entrepreneurial hub’ waar studenten van Campus Den Haag alles kunnen leren over ondernemerschap. Zij krijgen de mogelijkheid ondernemersvaardigheden op te doen, een netwerk op te bouwen en een innovatieve startup op te richten.

Trots zijn Bastiaan de Roo (directeur PLNT Leiden) en Bart Hoenen (projectleider PLNT The Hague), oprichters van PLNT The Hague. ‘We moesten vanaf een nulpunt starten. Wat werkt, waar is behoefte aan en hoe maak je studenten enthousiast? Gelukkig konden wij putten uit de programmering van PLNT Leiden dat al sinds 2016 studenten inspireert en begeleid op het gebied van ondernemerschap. Er moesten wel dingen aangepast worden: zo heeft Leiden een sterk Life Sciences profiel en is in Den Haag GovTech (oplossingen die de publieke dienstverlening verbeteren, red.) juist prominent. Maar de basisprogrammering waarbij een idee wordt omgezet naar een business case blijft hetzelfde.’

‘Studenten zien ondernemerschap en innovatie als een route om de wereld te veranderen.’

Veel animo bij studenten

PLNT The Hague richt zich op dit moment specifiek op studenten van Campus Den Haag, maar hoopt op termijn ook samen te gaan werken met andere kennisinstellingen zoals de Haagse Hogeschool, ROC Mondriaan of het Koninklijk Conservatorium. Met partijen als Yes!Delft, Impact City, The Unknown Group, WorldStartup en The Hague Tech werkt PLNT al samen. Op Campus Den Haag is er in ieder geval al veel animo voor de ‘entrepreneurial’ hub. Het bestuur van de studievereniging PLNT Students The Hague telt inmiddels zes talentvolle studenten en studenten willen graag betrokken raken bij PLNT The Hague. 'Studenten zien ondernemerschap en innovatie als een route om de wereld te veranderen. Los van het feit of zij ondernemer worden of niet geeft PLNT The Hague hen de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen en hun ambities te verkennen.’

Toekomstplannen

Alhoewel er veel Haagse partijen bezig zijn met startups, hebben zij geen directe toegang tot het ondernemend talent van Campus Den Haag. PLNT The Hague heeft dan ook een unieke positie in de stad. ‘We zijn vanuit PLNT nog nooit zo goed ontvangen als in Den Haag, juist omdat wij die toegang tot ondernemend talent wel hebben’. Met de lancering is fase 1 van PLNT The Hague – het identificeren en ondersteunen van talentvolle studenten en academici op Campus Den Haag – goed van start gegaan. In de volgende fase staat samenwerking met Haagse partners centraal en verbinding met de stad. Gezamenlijk met de partners zal dan ook worden onderzocht hoe de ‘hub’ kan aansluiten op de agenda en uitdagingen van de stad Den Haag.

Tekst: Sabine Waasdorp
Foto: PLNT The Hague

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.