Universiteit Leiden

nl en

Vijf vragen over het symposium: De rol van gender stereotypen in het voortgezet onderwijs

FGGA-promovendus Laura Doornkamp organiseert op 23 november van 19.00 tot 21.30 uur een symposium in Wijnhaven over de rol van gender representatie en gender stereotypen in het Nederlandse voortgezet onderwijs. Vijf vragen over dit symposium.

Waarom organiseer je dit symposium?

Laura: ‘We bedachten dit symposium in eerste instantie als bedankje voor alle deelnemers van de onderzoeken die ik heb uitgevoerd binnen mijn proefschrift. Maar al snel kregen we reacties vanuit het onderwijsnetwerk dat andere partijen ook graag zouden willen aansluiten. Daarom hebben we het symposium openbaar gemaakt, iedereen die interesse heeft in de onderzoeken en in de rol van gender en gender stereotypen in het voortgezet onderwijs is van harte welkom. Dit is een mooie manier om te communiceren over wat ik, en mijn collega’s, hebben gevonden over de rol van gender en gender stereotypen in het Nederlands onderwijs.’

Voor wie is het symposium bedoeld?

Laura: ‘Het symposium is vooral bedoeld voor mensen die betrokken zijn bij het Nederlandse voortgezet onderwijs. Dus docenten, schoolleiders en schoolbesturen. Evenals organisaties die een rol spelen in het voortgezet onderwijs; zoals scholennetwerken of scholenraden.’  

Wat kunnen deelnemers verwachten?

Laura: ‘Tijdens het symposium zal ik vertellen over de bevindingen van mijn onderzoeken. Daarnaast zullen twee van mijn collega’s Antoinette Kroes en Tessa van de Rozenberg vertellen over uitkomsten uit hun onderzoeken, en zal een toekomstige collega Tess Schoneveld vertellen over wat er in de praktijk al met deze onderwerpen wordt gedaan. In alle gevallen zullen wij aandacht besteden aan de vraag: Wat moeten en kunnen mensen hier nou mee in de praktijk? Kortom, we gaan ons best doen om de wetenschap te verbinden met de praktijk om bezoekers met nieuwe inzichten en hopelijk ook concrete tips weer naar huis te laten gaan.’

Laura Doornkamp

Wat zijn jouw verwachtingen?

Laura: ‘Ik hoop op een avond waarop informatie en ervaringen gedeeld kunnen worden en waarop uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek de muren van de universiteit verlaten en een weg vinden naar de praktijk. Ik hoop dat gelijkgestemden elkaar vinden op deze avond en ik hoop vooral dat iedereen die aanwezig is een leuke en interessante avond beleefd. Voor mij gaat dit een van de allerlaatste onderdelen van mijn proefschrift zijn, dus ik ga in ieder geval daarom al genieten!’

Wat moeten belangstellenden doen om zich aan te melden?

Laura: ‘Dat kan via dit formulier en als je meer wil weten kan je me ook mailen: l.doornkamp@luc.leidenuniv.nl

 

De oorspronkelijke datum was: 19 oktober.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.