Universiteit Leiden

nl en

Harold Linnartz opnieuw benoemd voor vier jaar

Prof. Harold Linnartz is opnieuw benoemd tot opleidingsdirecteur van de bachelor Sterrenkunde en de master Astronomy. De benoeming is voor een periode van vier jaar, tot 1 oktober 2026.

‘Het is een eer om weer samen met ons onderwijsbureau de onderwijskar te mogen trekken’, aldus Linnartz, ‘en er is veel werk aan de winkel. Onze nieuwe Space Minor, een samenwerking met Delft en Rotterdam, is net gestart. En onze masteropleiding Astronomy behoort tot de grootste van de wereld.’

Blik op de toekomst

Linnartz kijkt ook naar de toekomst. ‘Nu we toegang hebben tot allerlei nieuwe onderzoeksfaciliteiten, zoals de James Webb Space Telescoop, is het belangrijker dan ooit om onze studenten goed voor te bereiden op de mogelijkheden die de toekomst gaat bieden. Onderwijs en onderzoek, hand in hand, daar ligt de komende tijd de focus.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.