Universiteit Leiden

nl en
Pim Rusch

Feestelijke opening Acts of Kindness-pilaar in het Lipsius

In Den Haag was het al een succes en nu heeft ook het Lipsius er een: een Acts of Kindness-pilaar. Dinsdag 20 september was de feestelijke opening.

De pilaar fungeert als een ouderwets supermarktprikbord: studenten kunnen kaartjes ophangen waarop ze iets vragen of aanbieden. Maar waar het prikbord in de Albert Heijn vooral dient om spullen van eigenaar te laten wisselen, kun je op de Acts of Kindness-pilaar ook een aardig gebaar aanbieden. Een kopje koffie of een gesprek bijvoorbeeld.

Naar elkaar omkijken

‘Veel studenten worstelen met een hoge prestatiedruk en eenzaamheid’, zegt assessor Anne Wellink in haar speech tijdens de opening. ‘Daarom is het belangrijk dat we naar elkaar omkijken. Deze pilaar is bedoeld om elkaar om hulp te vragen. Dat kan al met een klein gebaar als iemand een boek uitlenen.’

Vraag en aanbod laten aansluiten

‘Aan de faculteit wordt al heel veel gedaan op het gebied van studentenwelzijn’, vertelt student wellbeing officer Ellis van Spanje. ‘Vraag en aanbod weten elkaar alleen niet altijd te vinden. Hopelijk kan de Acts of Kindness-pilaar daar verandering in brengen.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.