Universiteit Leiden

nl en

Nieuwe studenten maken kennis met de Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Op de tweede dag van de EL CID stromen honderden nieuwe studenten voor het eerst hún rechtenfaculteit binnen. Vandaag maken zij kennis met de werking en geschiedenis van de universiteit. Leuk, maar ook wel spannend. ‘Het wordt allemaal wel echt ineens!’

‘Als je rechten wil studeren, dan ga je naar Leiden', luidt het antwoord van vele studenten op de vraag waarom ze voor Leiden hebben gekozen. De keuze voor Leiden lijkt voor hen vanzelfsprekend: ‘Het is toch echt dé stad voor een rechtenstudie. Oude gebouwen, een zichtbare geschiedenis. Daarnaast heeft Leiden de beste docenten!’

In de Lorentzzaal worden ze welkom geheten en volgt een klein proefcollege over de studies en hun bijpassende verenigingen. In de kleinere zalen wordt via een Q&A de kennis van de studenten vast op de proef gesteld. ‘Enorm fijn dat het zo interactief is. Ik ben benieuwd of dat ook zo blijft, maar ik hoop het wel!’

De stiekeme vermoeidheid van de avond ervoor kunnen ze kwijt in het restaurant. Hier krijgen ze tijd om even rond te lopen, of wat snelle energie te tanken bij de koffietafel. Verwachtingsvol, maar ook wat onwennig lopen onze nieuwe studenten rond in de faculteit. ‘Het is precies wat ik ervan verwacht had, gewoon heel erg mooi!’

Wij wensen alle nieuwe studenten veel succes met de opleiding en een mooie tijd toe in Leiden!

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.