Universiteit Leiden

nl en

Mark de Rooij benoemd tot SAILS-hoogleraar bij het Instituut Psychologie

Per april 2022 is Mark de Rooij benoemd tot SAILS-hoogleraar AI en Datatheorie aan het Instituut Psychologie. In deze functie draagt hij vanuit de Faculteit der Sociale Wetenschappen bij aan de doelstelling van dit universitaire stimuleringsprogramma: het verbinden en uitbreiden van de huidige AI-expertise binnen de Universiteit Leiden.

Mark de Rooij

Mark de Rooij is sinds 2014 hoogleraar Methodologie en Statistiek in Psychologisch Onderzoek aan het Instituut Psychologie. Zijn onderzoeksinteresses zijn voorspellingsmodellen, computationele statistiek, en visualisatie van gegevens door middel van logistische meerdimensionele data-analysetechnieken. Mark heeft ondermeer onderzoek gedaan naar psychische stoornissen en de vroege opsporing van dementie.  

De komende tien jaar zal hij bijdragen aan het wetenschappelijk consortium Growing Up Together in Society (GUTS), een groot landelijk samenwerkingsverband van psychologen, sociologen, kinderpsychiaters en neurowetenschappers. GUTS wordt gesponsord door het Zwaartekrachtprogramma van de Nederlandse overheid. Binnen dit project zal Mark het AI-werkpakket leiden dat gegevens verzamelt over neurobiologische ontwikkeling, sociale netwerken, delinquentie en onderwijs, met als doel een nieuwe interdisciplinaire theorie over de ontwikkeling van het kind te formuleren. De belangrijkste uitdaging is om een ​​nieuw betrouwbaar algoritme te ontwikkelen dat data uit diverse domeinen combineert met diverse eigenschappen zonder de theoretische inzichten uit de verschillende disciplines te verwaarlozen. 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.