Universiteit Leiden

nl en

Halima Bouras gaat met Fulbright-beurs voor onderzoek naar de VS

Halima Bouras vertrekt met haar Fulbright-beurs naar de City University of New York. 'Ik ben erg blij om mijn onderzoeksproject volgend semester in New York voort te zetten', reageert Bouras. Het doel van haar promotie-onderzoek is om onderwijskansen en onderwijshervormingen in Nederland te bevorderen.

'Ik hoop veel te leren en de interventie te optimaliseren. Ik kijk ernaar uit om in de VS mensen uit de academische gemeenschap op dit gebied te ontmoeten.'

Halima Bouras combineert haar baan als docent aan de Haagse Hogeschool met haar promotieonderzoek in Leiden, mogelijk gemaakt door een NWO-promotiebeurs voor leraren. Met Elsevier als sponsor van Fulbright gaat ze nu op de Graduate School van de City University of New York een interventie onderzoeken voor niet-cognitieve competenties. De interventie zal na terugkomst worden gebruikt in gerandomiseerde gecontroleerde trials in onderwijssettings in Nederland. Zij wil nagaan welk effect een dergelijke interventie zou kunnen hebben op de academische prestaties van studenten met verschillende sociaal-economische achtergronden. Haar onderzoek wordt omschreven als maatschappelijk en academisch zeer interessant en urgent. 

Minister Robbert Dijkgraaf ontvangt de 22 Nederlandse bursalen in het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in Den Haag en spoort hen aan om hun successen te vieren, maar nog belangrijker, om óók te falen en de zo leerzame tegenslagen die bij dit avontuur horen te omarmen. Uit eigen ervaring kan hij een verblijf in de VS van harte aanbevelen.

VS x NL

Fulbright-beurzen worden toegekend aan talentvolle Nederlandse en Amerikaanse studenten, onderzoekers en docenten die een periode van studie, onderwijs of onderzoek in elkaars land willen doorbrengen. 
Fulbright - The Netherlands 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.