Universiteit Leiden

nl en

Project LAWKI (Life As We Know It) door het collectief ARK / Roosje Klap winnaar Gouden Kalf 2022

Project LAWKI (Life As We Know It) van ACPA promovenda Roosje Klap (ARK) heeft een Gouden Kalf Award 2022 gewonnen in de categorie Beste Digitale Cultuurproductie.

Tijdens het Nederlands Film Festival Gala op 30 September 2022 heeft LAWKI (Life As We Know It)- ARK (Arran Lyon, Federico Campagna, Louis Braddock Clarke, Roosje Klap, Senka Milutinović, Teoniki Rożynek, Valentin Vogelmann, Zuzanna Zgierska) een Gouden Kalf award gewonnen  in de categorie Beste Digitale Cultuurproductie.

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

LAWKI

Kunstmatige intelligentie en machine learning algoritmes componeren uit biljoenen uren aan online videocontent een hypermoderne opera op maat. Als deelnemer zet jij het wonderlijke geheel letterlijk en figuurlijk in beweging.

Dé werkelijkheid bestaat niet, en mocht dat wel zo zijn, dan creëert dit geautomatiseerde audiovisuele kunstwerk per moment, keer en individu een andere voorstelling. LAWKI laat mens en machine versmelten tot één stem, waarbij het algoritme uit ontelbare uren speciaal gecomponeerd audio- en online videomateriaal telkens weer nieuwe composities maakt. Het resultaat is een werkelijk unieke 'opera' die nooit hetzelfde is, en die de wereld om ons heen in al zijn verwarrende gekte op bijna honderd schermen presenteert. De wereld draait door en door en door, maar net als je denkt hem te begrijpen is hij alweer veranderd. De betoverende en misschien ook verontrustende ervaring roept belangrijke vragen op, zoals of kunstmatige intelligentie vóór of tegen ons werkt en of wij nog wel de baas zijn over onze eigen verbeelding.

ARK (Atelier Roosje Klap)

ARK is de afkorting van Atelier Roosje Klap, een ontwerpstudio in Amsterdam. De op onderzoek gebaseerde interdisciplinaire ontwerpaanpak stelt ARK in staat om de grenzen van grafisch ontwerp uit te dagen en nieuwe vormen van communicatie te creëren.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.