Universiteit Leiden

nl en

ACPA alumnus Frank Blokland ontvangt Laureaat Honoris Causa

De laureaat werd uitgereikt door het Plantin Genootschap / Plantin Instituut voor Typografie.

Frank Blokland ontving de laureaat 'uit erkentelijkheid voor zijn belangrijke verdiensten op het gebied van de typografie in Vlaanderen'. De uitreiking vond plaats op 25 juni in Museum Plantin-Moretus in Antwerpen waar het 70-jarig bestaan ​​van het Plantin Genootschap / Plantin Instituut voor Typografie werd gevierd. Onderdeel van het programma was de uitreiking van de ‘Laureaat Honoris Causa’.

Frank Blokland

Blokland promoveerde in 2016 op zijn proefschrift “On the origin of patterning in movable Latin type: Renaissance standardisation, systematisation, and unitisation of textura and roman type”. 

Frank E. Blokland is letterontwerper (van o.a. DTL Documenta en DTL Haarlemmer), hoofddocent letterontwerp aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK) in Den Haag sinds 1987, en Professor en Research Fellow bij het Plantin Instituut van Typografie, Antwerpen, sinds 1995.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.