Universiteit Leiden

nl en

Atie Breugem in de bocht tegen kanker

Zo veel mogelijk geld inzamelen voor de strijd tegen kanker. Dat doet FSW-collega Atie Breugem, met als resultaat bijvoorbeeld 600 euro met een spinningmarathon in Leiderdorp. De opbrengst is volledig voor Alpe d’Huzes. '2 juni werk ik me in het zweet en hoop ik drie keer de berg op te fietsen.'

2 juni: Alpe d’Huzes evenement

Ook verzorgt Breugem de verkoop van stickers die op een kaars geplakt worden. 'De kaarsen worden 's nacht aangestoken op de berg waar we dan 's ochtends in alle vroegte langs een lint van lichtjes fietsen. Naast mijn deelname als fietser ben ik de hele week op de berg actief in het team Vrijwilligers Coördinatie; dit mooie evenement draait volledig op vrijwilligers.'

Iedereen sponsor

'Ook van collega's heb ik al donaties mogen ontvangen en daar ben ik super blij mee, heel veel dank daarvoor! 

Om te zorgen dat er niemand meer overlijdt aan kanker is er veel onderzoek nodig en dat kost geld. Elke euro komt direct en voor 100% ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar kanker en naar de verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. 
Steun jij mij, het KWF en Alpe d’Huzes?

Symbolische strijd

'De berg is erg steil en heeft een stijgingspercentage van gemiddeld 11%. Ruim duizend hoogtemeters moeten worden overbrugd over een afstand van 13.8 kilometer. “Het is mooi om met zoveel mensen tegelijkertijd de berg op te gaan voor dit goede doel. Omdat de berg erg steil is moet je wel een goede conditie hebben om continu vooruit te komen. Alpe d’Huzesgangers zien deze inspanning als de symbolische strijd tegen kanker omdat er tijdens een behandeltraject ook continu inspanning geleverd moet worden.'

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.