Universiteit Leiden

nl en

Ed van den Berg stelt zich voor

Ed van den Berg is sinds september de nieuwe directeur bedrijfsvoering. Dat doet hij tijdelijk, tot er een definitieve opvolger is gevonden voor Dirkje Schinkelshoek. Wat komt Ed precies doen en wie is hij? Dat kan hij het beste zelf vertellen.

‘Ooit studeerde ik in Leiden. Het was een gezellige en drukke tijd. Enerzijds was ik heel serieus bezig met mijn studie. Ik studeerde Bestuurskunde en was ook student-assistent. Daarnaast genoot ik volop van het studentenleven. Ik was tegelijkertijd lid van een van de grote studentenverenigingen en van een roeivereniging. Je kunt wel zeggen dat ik de stad in al haar facetten heb leren kennen. 

Na Leiden heb ik in Rotterdam een Master in Business Administration gedaan en ook nog in de VS gestudeerd, waarna ik na werk bij Berenschot en de gemeente Rotterdam het interim-management in ben gerold. Dat doe ik nu al vele jaren. Zo heb ik bij verschillende universiteiten gewerkt en bijvoorbeeld bij de institutenorganisatie van NWO. Het fijne van mijn werk als interimmer is de vrijheid en dat je steeds weer aan een nieuw vraagstuk mag beginnen. Het nadeel is dat je wel eens langer op een plek zou willen zitten.

Ik vind het leuk om weer terug in Leiden te zijn. Het is mijn opdracht om te zorgen dat de boel goed blijft draaien, zodat de opvolger van Dirkje vanuit hier verder kan. Er ligt geen veranderopdracht, maar als het nodig is kan ik wel bijzondere vragen meenemen. 

Er werken gedreven mensen op deze faculteit die bezig zijn met prachtige onderwerpen

Mijn eerste indruk is positief. Toen ik startte begin september was het nog leeg op de faculteit. Dat gaat natuurlijk de komende weken veranderen, waarbij we goed de beslissingen van de regering in de gaten houden. Voor de komende maanden verwacht ik nog wel enige beperkingen, waar we verstandig mee moeten omgaan.

Wat er op de agenda staat? We gaan als bestuur de begroting voorbereiden en verder is de start van de volgende fase van de nieuwbouw een belangrijk item. En we zijn samen met de instituten de komst van de nieuwe decaan aan het voorbereiden. Dat is wat ik leuk vind aan deze faculteit: er werken gedreven mensen die bezig zijn met allemaal mooie onderwerpen. Het is een eer om hier een tijd te mogen werken.’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.