Universiteit Leiden

nl en

TechMedMaand in het LUMC

Technologie speelt een steeds grotere rol binnen de patiëntenzorg. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken?

Tijdens de TechMedMaand geven we je graag een inkijkje in wat er speelt op het gebied van innovatieve medische technologie in het LUMC.

Er wordt dagelijks onderzoek gedaan naar nieuwe innovatieve toepassingen. Klinisch technologen maken in het LUMC bijvoorbeeld op verschillende afdelingen 3D- protheses die direct in de patiëntenzorg gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn verschillende LUMC-hoogleraren verbonden aan de Medical Delta, een samenwerkingsverband waar ze gezamenlijk werken aan technologische oplossingen voor duurzame zorg.

Klinische technologie is niet meer weg te denken uit het LUMC en de regio. Toch zijn de beroepsgroep, het bijbehorende vakgebied en nieuwe innovatieve toepassingen nog niet heel bekend. We lichten daarom graag mooie voorbeelden uit.

Inspirerende verhalen


Op Albinusnet en social media kun je komende maand inspirerende verhalen lezen over de klinische technologie in het LUMC. Bijvoorbeeld over de rol van de klinisch technoloog, patiëntveiligheid en technologie, maar ook over de participatie van LUMC’ers binnen het samenwerkingsverband Medical Delta. Ook staan twee afleveringen van LUMC Live komende maand in het teken van de TechMedMaand.

Alle verhalen over innovatieve medische technologie worden deze maand online geplaatst op de campagnewebsite. Het eerste verhaal en een groot aantal agenda-items staan al online. Neem dus snel een kijkje op de campagnewebsite van de TechMedMaand.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.