Universiteit Leiden

nl en

Jos Damen bij EenVandaag over de kracht van Wikipedia

Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan ​​van Wikipedia in Nederland werd Jos Damen, hoofd van de ASCL bibliotheek, geïnterviewd door EenVandaag (tv en radio) over de meerwaarde van Wikipedia. De ASCL bibliotheek heeft meer dan 4000 veelal historische foto's uit haar Afrika-collecties geüpload naar Wikimedia Commons.

Als voorbeeld vertelt Damen over de collectie dia's die de ASCL bibliotheek ontving van Roel Coutinho, de Nederlandse arts en microbioloog die begin jaren zeventig als tropenarts in Guinee-Bissau en Senegal werkte. 'We hebben ze gedigitaliseerd en toegevoegd aan Wikimedia. Het belang van deze beelden uit Guinee-Bissau is dat ze een land tijdens de bevrijdingsoorlog tegen de Portugezen vanuit een ander perspectief laten zien.'

Bekijk het interview bij EenVandaag TV.

Beluister het interview bij EenVandaag Radio (vanaf 15")

Informatie over de ASCL fotocollectie op Wikimedia Commons.

Foto: Taart bij de bruiloft van Chico Mendes (die de taart aansnijdt), de latere minister-president van Guinee-Bissau - najaar 1973. Credit: Roel Coutinho, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.