Universiteit Leiden

nl en

People, Places and Stories

Onderzoek naar erfgoed gemeenschappen of projecten

In het kader van een Europees project getiteld Peoples, Places, Stories (PPS) doen we onderzoek naar erfgoed gemeenschappen, of projecten. Het gaat om initiatieven die passen in het FARO verdrag.  Het Europese Verdrag van Faro benadrukt de maatschappelijke en verbindende waarde van erfgoed en het belang van deelname door de samenleving. Onze bedoeling is te onderzoeken welke ontwikkelingen er zijn in dergelijke projecten. Op grond van de analyse van projecten en interviews met betrokkenen die in verschillende Europese landen gehouden worden zal in het kader van dit project gewerkt worden aan:

  1. Een reeks van praktijkvoorbeelden van projecten
  2. Theorie over de maatschappelijke dynamiek van participatie in erfgoedgemeenschappen
  3. Scenario’s voor de ontwikkeling van erfgoedgemeenschappen
  4. Een raamwerk van competenties voor de opbouw van erfgoedgemeenschappen
  5. Een opleidingsaanbod voor diegenen die actief zijn, of willen worden in het opzetten van dergelijke erfgoed gemeenschappen
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.