Universiteit Leiden

nl en

Hester Bijl in podcast over Leiden Bio Science Park

De nieuwste uitzending van de politieke podcast Betrouwbare Bronnen staat volledig in het teken van het Leiden Bio Science Park (LBSP). In de podcast praat onder anderen rector magnificus Hester Bijl over het belang en de toekomst van dit internationaal vermaarde Leidse kenniscentrum.

Onder de titel ’Samen Slimmer Worden; het Leidse kennisecosysteem als aanjager van duurzame groei’ discussieerden enkele vooraanstaande ‘bewoners’ over verleden, heden en vooral toekomst van het Leiden Bio Science Park. Tafelgasten waren prof. Hester Bijl, rector magnificus van Universiteit Leiden, Bart van Zijl Langhout, hoofd Janssen Campus Nederland, Beatrice Boots, directeur van Platform Talent voor Technologie, en Joeri van den Steenhoven, lid van het College van Bestuur van Hogeschool Leiden. De podcast werd gepresenteerd door het vaste team van Jaap Jansen en P.G. Kroeger.

Unieke karakter

Tijdens de podcast stonden de gasten stil bij de ontstaansgeschiedenis en het unieke karakter van het Bio Science Park, het grootste kenniscluster op het gebied van de zogenoemde life sciences. Alle betrokkenen pleitten tijdens de uitzending voor een nog intensievere samenwerking op het gebied van onderwijs en technologie voor medische en biofarmaceutische doeleinden. Ook werd er stilgestaan bij de aandacht die onderwijs en onderzoek zouden moeten krijgen in het komende regeerakkoord. Rector magnificus Hester Bijl van de Universiteit Leiden:'Dit was een heel interessant gesprek over een belangrijk thema: onze samenwerking in het Leiden Bio Science Park, nu en in de toekomst. Er liggen daar nog zoveel mooie kansen...Beluister de podcast en denk mee!'

Joeri van den Steenhoven kijkt terug op een mooi en inspirerend gesprek. ‘Het Leiden Bio Science Park bestaat 35 jaar. Dat is natuurlijk en mooie gelegenheid om met onze ‘medebewoners’ eens wat uitgebreider stil te staan bij de unieke aspecten en kansen rond dit kenniscluster. Onze hogeschool, die in 2021 overigens óók 35 jaar bestaat, is er in ieder geval trots op dat wij het Bio Science Park ons ‘thuis’ kunnen noemen.’

Luister hier naar de podcast uit de serie ‘Betrouwbare bronnen’

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.