Universiteit Leiden

nl en

FGGA Feeling Good: mis niks van de Well-Being Days

Van 23 tot en met 26 november organiseert FGGA weer de online Well-Being Days. Vier dagen lang leuke artikelen handige tips en (online) activiteiten. Speciaal voor studenten, maar ook heel interessant voor medewerkers. Lees bijvoorbeeld wat de voordelen van wandelen zijn en krijg de leukste wandelroutes door Den Haag en Leiden. Hoe kan je zorgen dat je goed slaapt? Workout video’s die je makkelijk thuis kunt doen.. en meer. Alles om je nu wat beter te laten voelen! En heb je een dag gemist? Geen nood, hier kan je alles nog eens rustig teruglezen.

Maandag 23 November: Hanging in there

Tijdens de laatste Wellbeing Week was het concept van thuiswerken en studeren nog vrij nieuw. Nu, bijna een half jaar later, is het iets waar we langzaam allemaal gewend aan raken. Toch blijft het soms onwennig en kunnen er frustraties over de situatie ontstaan. De vraag is; hoe hou je dat vol? Vandaag focussen we op tips om vol te houden, je thuiswerkplek op de juiste manier in te richten. En om de verveling tegen te gaan geven we boeken- en podcaststips. Kortom, tips to 'hang in there'!  
Bezoek de agendapagina om meer te lezen.

Dinsdag 24 november: Feeling good on the inside

Je van binnen goed voelen. Nu in deze tijd misschien wel belangrijker dan ooit. In balans zijn, goed slapen en een manier vinden om beter tegen stress te kunnen. Het zorgt ervoor dat je je mentaal goed voelt en je weerstand omhoog gaat. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat je je fysiek ook beter voelt. 

Vandaag staat in het teken van je goed voelen van binnenuit. We vertellen je waarom wandelen in de natuur zo goed voor je is. Geven je leuke wandelroutes door Leiden en Den Haag. Ook krijg je tips over wat je gedurende de dag moet doen om goed te kunnen slapen. Eindig je dag ontspannen met een live Yin Yoga les via Instagram. Deze les is ook later terug te kijken. 
Bezoek de agendapagina om meer te lezen. 

Woensdag 25 november: Feeling good a the outside

Vandaag gaan we je in beweging krijgen. Hoe maak je sporten leuker? Lees de tips van alumnus Carmen. Hoe begin je met hardlopen zonder blessures? Lonneke Derriks, oud-atleet en hoofd van het Universitair Sportcentrum geeft advies. Sportoefeningen voor thuis in een speciale video voor jou gemaakt door student Bestuurskunde Arthur. Natuurlijk ontbreekt ook een boekentip niet. 
Bezoek de agendapagina van woensdag om alles te lezen. 

Donderdag 26 november: Feeling hungry

De laatste dag alweer van deze well-being days en we sluiten af met: Feeling hungry!

Welke voedingsstoffen zijn eigenlijk goed voor je en waarom? We geven een gezond ABC. Verder geeft oud-student Manon het recept van een gezonde smoothie, plus een heerlijk recept voor koekjes van student Sarah. Veel plezier en eet smakelijk!

Bekijk de agendapagina van donderdag. 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.