Universiteit Leiden

nl en

Diederik Samsom houdt vurig pleidooi voor ‘Green Deal’

Europa moet nu snel doortastende maatregelen nemen om de afname van biodiversiteit te stoppen en voor een gezondere leefomgeving te zorgen. Dat stelde Diederik Samsom in zijn online lezing op 6 november. Samsom is kabinetschef van Europees commissaris Frans Timmermans, die belast is met de uitvoering van het EU-klimaatbeleid.

Samsom ondersteunt Timmermans bij de ontwikkeling van een Green Deal en een Europese klimaatwet. In de lezing zette de voormalige PvdA-fractievoorzitter ook uiteen wat een Green Deal kan betekenen voor de academische wereld. Luister en bekijk de lezing terug. 

De online lezing

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

De lezing was een initiatief van het bestuur van ProParte, de vereniging van Leidse hoogleraren en hun partners.   

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.