Universiteit Leiden

nl en

'Je moet creatief en alert zijn als postdoc'

Elisabeth Heijmans komt oorspronkelijk uit Franstalig België - ‘dichtbij en ver weg tegelijk’. Ze kwam in 2013 naar de Universiteit Leiden voor haar promotietraject, en wist daarna een postdocpositie te bemachtigen. Met een team van promovendi, postdocs en begeleiders bestudeert ze strafrechtelijke dossiers uit de voormalige Nederlandse koloniën.

'Na het afronden van mijn dissertatie heb ik gesolliciteerd op een postdoc-positie. Mijn verwachtingen waren vrij bescheiden: het is altijd onzeker of je een kans hebt. En dit was een NWO-subsidie, met een duidelijke Nederlandse focus. Mijn aanmelding was succesvol en toen ik werd uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek in Amsterdam bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, voelde ik dat mijn kansen ten goede waren veranderd. '

Lees het interview met postdoc Elisabeth Heijmans op de Engelstalige website>>>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.