Universiteit Leiden

nl en

‘Ik hoop dat ik wat nalaat op mijn onderzoeksgebied'

András Bárány werd geboren in Hongarije en groeide op in Oostenrijk. Het feit dat hij tweetalig is, heeft ongetwijfeld zijn interesse voor talen aangewakkerd. In Leiden doet hij onderzoek naar transitieve constructies in meer dan honderd talen, waarmee hij weer een stap zet in het ontwarren van enkele basisprincipes van de menselijke taal.

Wenen, Cambridge, Boedapest, Londen, Leiden: András 'wetenschappelijke omzwervingen laten zien dat je als promovendus en postdoc flexibel moet zijn en te maken krijgt met onzekerheid.  Het zaadje voor zijn verblijf in Leiden werd gezaaid toen hij promoveerde in Cambridge. ‘Ik deed mee aan een groot onderzoeksproject, met drie begeleiders en vier andere promovendi. We hebben de vergelijkende syntaxis bestudeerd, waarbij we probeerden te modelleren hoe talen van elkaar verschillen en wat ze gemeen hebben, en hoe we dit kunnen plaatsen binnen taalkundige theorieën. Hier ontmoette ik Jenneke van der Wal, die aan hetzelfde project werkte als postdoc. '

Lees meer over postdoc András Bárány in het Engelstalige interview>>>

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.