Universiteit Leiden

nl en

Praktijkjuristen als gastlezers gezocht

Eerstejaars rechtsgeleerdheidstudenten in Leiden volgen in het eerste halfjaar het vak Leiden Law Practices in een tutorgroep van ongeveer 15 studenten. Studenten worden begeleid door een docent- en een studenttutor. In het kader van LLP leren de studenten basisvaardigheden en worden allerlei activiteiten georganiseerd. Een van de onderdelen is een gastlezing van een jurist uit de praktijk.

Voor LLP 2020-2021 zijn we op zoek naar enthousiaste gastsprekers die het leuk vinden om één of twee tutorgroepen in te wijden in hun (dagelijkse) juridische praktijk, eventueel aan de hand van een eenvoudige casus of (ethische of juridische) dilemma’s en vragen van studenten te beantwoorden.

Doel: studenten inspiratie bieden voor de studie en een kijkje in de keuken geven van de praktijkjurist. Juristen uit elke tak zijn welkom. Een greep uit de sprekers van voorgaande jaren: advocaten, bedrijfsjuristen, rechters en OvJ's. 

Wij willen graag een netwerk aan enthousiaste gastsprekers opbouwen die wij kunnen benaderen voor een gastlezing. Het liefst houden we de gastlezingen fysiek of brengen we een bezoek ‘op locatie’, maar ook een online lezing behoort tot de mogelijkheden. 

Lijkt het jou (alumnus van onze faculteit) leuk om eventueel benaderd te worden voor een gastlezing in de periode november/begin december 2020? Dan horen we dit graag via tutoraatllp@law.leidenuniv.nl!" 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.