Universiteit Leiden

nl en

Leven lang leren: nieuw aanbod JPAO

Op vrijdag 28 augustus is door onze decaan Prof. dr. Joanne van der Leun tijdens de online editie van ons alumni event 'Leiden Revisited' de aftrap gegeven van het cursusseizoen van JPAO.

Cursusseizoen Juridisch PAO Leiden is weer begonnen

Dit najaar bestaat het cursusaanbod van het PAO-onderwijsbureau  uit een mix van circa 40 webinars over actuele onderwerpen, bijvoorbeeld over nieuwe wetgeving en de gevolgen van de coronacrisis, (online) vaardigheden cursussen, basis- en verdiepingscursussen, specialisatieopleidingen en leergangen in verschillende rechtsgebieden.

Bekijk ons actuele cursusaanbod

Nieuwe specialisatieopleidingen

Nieuw dit najaar is de leergang Artificial Intelligence voor juristen. De nieuwe leergang, die op 29 oktober begint, zal volledig online worden gegeven. De leergang wordt gedoceerd door Artificial Intelligence onderzoekers en specialisten uit de praktijk. Ook de bijzondere leergang Jihadisme & Terrorisme onder leiding van prof. Afshin Ellian zal dit najaar volledig online plaatsvinden. De leergang is zeer actief van opzet, deelnemers werken in de acht online colleges in break-out sessies samen aan opdrachten.

De specialisatieopleiding WHOA-Herstructureringsdeskundige start in februari 2021 onder leiding van Jan Adriaanse. De nieuwe Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) kan bedrijven die (bijvoorbeeld als gevolg van de coronacrisis) failliet dreigen te gaan, helpen tijdig te reorganiseren. Verwacht wordt dat deze wet voor een nieuwe herstructureringsdynamiek zorgt, waarbij een belangrijke rol voor de zogeheten herstructureringsdeskundige is weggelegd. De opleiding richt zich daarom niet alleen op juristen, maar bijvoorbeeld ook op accountants, adviseurs, curatoren en bankiers.

Recent toegevoegd aan ons cursusaanbod is de 6-daagse  Specialisatieopleiding Cybercrime. De opleiding start op 5 maart 2021. Onder leiding van prof. mr. dr. J.J. Oerlemans krijgen deelnemers inzicht in de verschillende verschijningsvormen en strafbaarstellingen van cybercriminaliteit. Deelnemers leren meer over daders en slachtoffers van cybercriminaliteit in Nederland en over de opsporing en handhaving van cybercriminaliteit. 

Onderwijs op een veilige locatie

Vanaf 1 september zijn wij op kleine schaal weer gestart met onderwijs op locatie. We houden ons aan de corona maatregelen en het campus protocol van de Universiteit Leiden.

Welk webinar of praktijkgerichte cursus wilt u dit najaar volgen om uw kennis en kunde up to date te houden? Uiteraard profiteert u als Leidse Alumni standaard van 10% korting op het gehele cursusaanbod. Zo wordt het volgen van een (online) cursus nóg voordeliger! Geef bij uw aanmelding duidelijk aan dat u alumnus bent.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.