Universiteit Leiden

nl en

'Je moet blijven dromen, net als Don Quichot'

Scheikundige Elena Sánchez López doet als postdoc onderzoek naar een erfelijke ziekte die de ontwikkeling van grote cysten in de nieren veroorzaakt. Ze studeerde en promoveerde aan de universiteit van Alcala, de geboorteplaats van Miguel de Cervantes, auteur van de wereldberoemde Don Quichot-verhalen.

In juni 2018 werd het onderzoeksvoorstel van Elena geaccepteerd; een prestigieuze Marie Sklodowska-Curie fellowship van het LEaDing Fellows-programma stelde haar in staat voor een periode van twee jaar, naar Leiden te komen in de onderzoeksgroep van professor Dorien Peters. 'Vanaf het begin ervaar ik veel steun van collega's van het LUMC en mijn leidinggevenden. Ze hebben het me gemakkelijk gemaakt door me te helpen, mijn vragen te beantwoorden en me op emotioneel niveau te ondersteunen. Dat helpt echt om een ​​kickstart te krijgen als je hier als postdoc aankomt.'

Lees meer over de ervaringen van postdoc Elena Sanchez in het Engelstalige interview.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.