Universiteit Leiden

nl en

Leidse Sterrewacht lanceert online zomerprogramma voor kinderen

Deze zomer is het heelal dichterbij dan ooit. Met het online zomerprogramma ‘Ruimtevaart in je Woonkamer!’, brengt de Leidse Sterrewacht astronauten en Leidse astronomen naar huizen van kinderen in heel Europa.

Ruimtevaart in je Woonkamer! is gericht op kinderen tussen de 8 en 18 jaar, gezinnen en leerkrachten en vindt plaats van 6 juli tot en met 30 augustus. Het educatieve programma brengt astronauten, kunstenaars, ruimtevaartwetenschappers en ingenieurs naar huiskamers in heel Europa en daarbuiten. Het geeft een uniek perspectief op onze planeet en biedt kinderen de kans om in contact te komen met ruimtevaartprofessionals met verschillende achtergronden. Daarnaast is er ook aandacht voor ook de prestaties en bijdragen van vrouwen en minderheden in de ruimtevaart van toen en nu.

Ontmoet astronauten

Ruimtevaart in je Woonkamer! brengt astronomen en kinderen samen door middel van wekelijkse online workshops. Hier kunnen kinderen ruimteprofessionals ontmoeten en meedoen met korte interactieve activiteiten en experimenten.
Een ander hoogtepunt van het programma zijn de live-evenementen met de eerste Syrische en tweede Islamitische kosmonaut ooit, Muhammed Ahmed Fares (22 juli, in het Arabisch), de eerste Belgische astronaut Dirk Frimout (5 augustus, in het Nederlands) en de eerste Franse astronaut Claudie Haigneré (datum volgt, in het Frans).

Meer informatie over de evenementen en hoe u zich het beste kunt inschrijven, vindt u op de website in het Nederlands, of Engels.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.