Universiteit Leiden

nl en

Europa en de sociaal-economische kracht van astronomie

Het European Regional Office of Astronomy for Development (E-ROAD) heeft zijn eerste conferentiesessie gehouden tijdens de virtuele EAS Annual Meeting 2020, de grootste astronomieconferentie in Europa. E-ROAD is een initiatief van de Internationale Astronomische Unie en de Universiteit Leiden. Het zet astronomie in als instrument om sociaaleconomische ontwikkeling te stimuleren, voornamelijk door bij te dragen aan de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Met deelname aan de conferentie verwacht E-ROAD de internationale samenwerking te versterken en zo astronomie in te zetten voor een betere wereld.

Lees verder op de Engelse pagina.

De zeventien United Nations Sustainable Development Goals
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.