Universiteit Leiden

nl en

Dr. Didi de Wolff-Rouendaal benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau

Dr. Didi de Wolff-Rouendaal, oogarts in ruste, werd afgelopen april benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de coronamaatregelen kon de onderscheiding toen nog niet worden opgespeld. Afgelopen week heeft ze de onderscheiding alsnog ontvangen.

Didi de Wolff-Rouendaal krijgt de onderscheiding opgespeld door haar man prof. Freek de Wolff

De Wolff werkte als oogarts bij het LUMC en heeft zich decennia ingezet voor de oogoncologie en oogpathologie. Zij was jarenlang de Nederlandse vertegenwoordiger bij de European Ophthalmic Pathology Society, en was betrokken bij het opzetten van de eerste Europese samenwerkingen op het gebied van maligniteiten van het oogoppervlak via de EORTC. Hiermee droeg zij in belangrijke mate bij aan de (internationale) positie van het LUMC als centrum voor oogtumoren.

Als oogarts leverde zij een belangrijke bijdrage aan de behandeling van patiënten met vaak zeldzame en complexe tumoren. Daarnaast deed ze vrijwilligerswerk voor de Joodse gemeenschap in Leiden, zamelde zij geld in met het strijkkwartet voor het Laniado Medisch Centrum en was ze voorzitter van de Stichting vrienden van de Blindenbibliotheek in Israël. Zij is intussen met pensioen en woont in Joppe.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.